Runar Bang

Barnebok om kirkeskatter

– Vi trenger å oppdage kirkeskattene på nytt, sier forfatter Runar Bang. Han er aktuell med en spenningsbok for barn om forsvunne kirkeskatter.

”Skatten i Liljedal” handler om Stian, Tuva og Erlend som har en hemmelig klubb. Mange barn kjenner til Tre i et tre-bøkene fra før, og denne gangen kan de bli med barna på en spennende skattejakt.

Spenning
Stian, Tuva og Erlend kommer over et skattekart i en gammel bibel og en legende om Skatten i Liljedal. Skattekartet viser seg å være nærmest et bibelrebusløp der bibelfortellingene viser hvor de stjålne kirkeskattene fra Liljedal er gjemt.

– Jeg tror at vi trenger å oppdage kirkeskattene på nytt. Kirkeskattene er symboler som peker på det mest sentrale i den kristne tro, sier Runar Bang.

Han sier at han først og fremst hadde 8-åringene i tankene da han skrev. Han håper boka kan være med å skape engasjement og forventinger til Bibelen og til sakramentene hos barna som leser den.

Skattejakt i den lokale kirken
Flere hundre menigheter arrangerer Tårnagenthelg for åtteåringer 29. og 30. januar 2011.
Mange menigheter har valgt å bruke Runar Bangs helt ferske bok Skatten i Liljedal som utgangspunkt for skattejakt i kirken.

– I tillegg til boka har jeg laget et opplegg for Skattejakt i kirkerommet. Der leter vi nettopp etter de lokale kirkeskattene. De er jo skatter som skjuler en større skatt, sier Bang. KPK